درمان خارپاشنه بعلت آسیب های مکرر رباط،عضلات و تاندونهای پا

خار پاشنه یک مشکل شایع است.خار پاشنه زمانی رخ می‌دهد که برآمدگی استخوان تیز در استخوان پاشنه پا رشد می‌کند. آنها اغلب با مشکل التهاب تاندون کف پایی یا پلانتار فاشیا مرتبط هستند، که یک التهاب در رباط  فاسیای پلانتار است. این بافتی است که در زیر کف پای شما که به پاشنه متصل است، کشیده می‌شود. خار پاشنه تنها علت پلانتار فاشیا نیست، اما بیش از 50 درصد بیماران که دچار این مشکل می‌شوند، خار پاشنه دارند. تشخیص خار پاشنه همیشه آسان نیست، زیرا دیگر بیماری‌های پا نیز علائم یکسانی دارند. اگر شما درد پاشنه پا دارید و نمی‌دانید که آیا دچار خار پاشنه شده‌اید، می‌توانید با علائم و علت‌های خار پاشنه آشنا شده و بنابراین درمان آن را شروع کرده و پاهایتان را به حالت طبیعی برگردانید.

آیا شما در معرض خطر ابتلا به خار پاشنه هستید؟

افرادی که در معرض خطر ابتلا به خار پاشنه هستند، کسانی هستند که فشار زیادی را به پاهایشان وارد می‌کنند.افرادی که در رویدادهای ورزشی یا فعالیت‌های ورزشی زیاد شرکت می‌کنند، که فشار مکرری به پا وارد می‌کند، مستعد ابتلا به این بیماری هستند. اگر شما باردار یا چاق هستید یا اینکه دیابت دارید، همچنین در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارید.پزشکان ما در کلینیک مجهز امید با استفاده از معاینات دقیق ،بررسی وجود درد های ارجاعی و تصویر برداری های لازم از پا بیماری خارپاشنه را تشخیص داده و سپس با ارائه برنامه درمانی با رویکرد پلکانی یعنی شروع درمان با روش درمانی ساده مانند فیزیوتراپی و سپس متدهای پیشرفته مانند ساخت کفی های استاندارد طبی و انواع تزریق ها ازجمله اوزون و PRP به شما در غلبه به این بیماری کمک می‌کنند. تزریقات در کلینیک امید تحت هدایت دستگاه سونوگرافی انجام می پذیرد. ساخت کفی های طبی در این مرکز با استفاده از اسکن های دقیق سه بعدی پا انجام می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت با شماره تلفن 02122780702 یا 02122780701 تماس حاصل فرمایید.

خارپاشنه

علت‌های خار پاشنه چیست؟


خار پاشنه می‌تواند به علت مسائل جداگانه مرتبط با عضلات، رباط‌ها و تاندون‌های کف پای شما ایجاد شود. اغلب خار پاشنه زمانی رخ می‌دهد که کشش مداوم روی عضلات و رباط‌های پا وارد شود. این کشش اغلب با فعالیت‌های تکراری مانند دویدن، راه رفتن شدید با پاهایی که به ورزش عادت ندارند، و پریدن متوالی ارتباط دارد. این بیماری همچنین به علت کفش‌های نامناسب یا فرسوده بوجود می‌آید. ممکن است که تشخیص علت دقیق خار پاشنه کمی سخت باشد، زیرا احتمال دارد که درد ناشی از خار پاشنه مدتی پس از انجام فعالیت ایجادکننده درد، خود را نشان دهد. سعی کنید مشخص کنید که چه زمانی درد رخ می‌دهد بنابراین می‌توانید تلاش کنید تا درد را با علت احتمالی آن ارتباط دهید.

تشخیص علائم خار پاشنه


اگر می‌خواهید علائم خار پاشنه را بشناسید، می‌توانید روش‌های زیر را انجام دهید:

تشخیص محل درد

تشخیص علائم خار پاشنه

خار پاشنه می‌تواند در چندین مکان روی پاشنه بروز کند، که باعث می‌شود درد بسته به محلی که دقیقاً خار پاشنه وجود دارد، کمی متفاوت باشد. خار پاشنه می‌تواند در پشت پاشنه پا یا زیر پاشنه نزدیک کف پای شما قرار گرفته باشد. اگر شما در قسمت پشت پا احساس درد دارید، روی مچ پا ، ممکن است که در قسمت پشت پاشنه پا خار پاشنه داشته باشید. اگر درد را در کف پا و در انحنای اصلی پاشنه احساس می‌کنید، ممکن است در قسمت زیرین پاشنه، خار پاشنه ایجاد شده باشد.

دقت کنید که درد چه زمانی بدتر می‌شود

احساس درد

اگر  در قسمت پاشنه پا احساس درد دارید، باید در مورد اینکه چه زمانی درد بدتر می‌شود، یادداشت برداری کنید. درد مرتبط با خار پاشنه در اولین قدم‌هایی که شما هنگام صبح پس از بیدار شدن برمی‌دارید، بدتر می‌شود. همچنین پس از یک استراحت طولانی هنگامی که دوباره روی پاشنه خود قدم برمی‌دارید، درد را احساس خواهید کرد. درد پاشنه شما ممکن است زمانی که در طول روز فشار زیادی به پا وارد می‌کنید احساس شود. هر تحریک طولانی خار پاشنه می‌تواند منجر به درد شود.

درد را پیگری کنید

درد را پیگری کنید

مهمترین علائم خار پاشنه درد طولانی مدت است. اغلب پزشک تشخیص را بر سابقه درد در پا در پاشنه قرار می‌دهد. باید ثبت کنید که هر از چه مدت در پاشنه احساس درد دارید، و تحت چه شرایطی درد شروع می‌شود. نوع دردی که پزشک در به دنبال شناسایی آن است، درد کلی یا حساسیت در انتهای پاشنه پا است، بویژه هنگامی که با پای برهنه روی کاشی یا کف چوبی اتاق راه می‌روید.

تشخیص خار پاشنه


اگر در پاشنه پا دچار درد مزمن هستید، لازم است که به پزشک مراجعه کنید. پزشک شما احتمالاً در مورد سابقه هر نوع بیماری پا در گذشته و هر عوامل فشاری که ممکن است منجر به خار پاشنه شده باشد، و وضعیت کفشی که بطور عادی می‌پوشید، از شما سؤال خواهید پرسید. پزشک همچنین پای آسیب دیده شما را برای تشخیص هر چیز غیرطبیعی بررسی کرده تا دردی را که شما احساس می‌کنید تکرار کرده و به تشخیص مشکل کمک کند.پزشک ممکن است محدوده حرکتی کف پا و قوزک را بررسی کرده و همچنین روش راه رفتن شما را ارزیابی کند. باید به پزشک در مورد نوع دردی که احساس می‌کنید، زمانی که درد رخ می‌دهد و اینکه چه قسمتی از پای شما درد دارد، دقیقاً توضیح دهید. اگر پزشک به وجود خار پاشنه در پای شما مشکوک شود، ممکن است درخواست اشعه ایکس از پای شما بدهد تا ببیند که مشکل پای شما چیست. چون که خار پاشنه روی یک برآمدگی استخوانی در کف پا ایجاد می‌شود، آنها در تصویربرداری اشعه ایکس همانند استخوان‌های کف پای شما که در تصویربرداری دیده ‌می‌شود، مشخص خواهد بود. پزشک تفاوت بین خار پاشنه و نواحی استخوانی طبیعی پای شما را متوجه خواهد شد.نوع خار پاشنه که عموماً در تصویربرداری اشعه ایکس دیده می‌شود، احتمالاً حداقل شش ماه روی پای شما رشد کرده و حدود 1.2 اینچ از کف پای شما بیرون زده است. ممکن است پزشک خار پاشنه دیگر یا خار استخوانی که باعث درد نمی‌شود را نیز پیدا کند. تمامی خار پاشنه‌ها باعث ایجاد درد نمی‌شوند، فقط خار پاشنه‌ای که به اندازه کافی بزرگ شده که باعث التهاب شده یا پینه بوجود آورده‌ است، منجر به درد می‌شود.

پزشکان چگونه خار پاشنه را درمان می‌کنند؟


بهترین راه‌ها برای درمان این بیماری دردناک عبارتند از:

به پاها استراحت دهید

 پاها استراحت

 

هنگامی که برای اولین بار در پاشنه پای خود احساس درد دارید، باید به آن ناحیه استراحت دهید. برای انجام این کار باید هر فعالیتی را که فشار غیرضروری روی پاشنه و فاسیای پلانتار وارد می‌کند قطع کنید. بدین معنی است که لازم است هرگونه ورزش یا فعالیت جسمانی را مانند دویدن، پیاده‌روی طولانی یا دویدن متوقف کنید، که ممکن است بافت‌های پای شما را آزار دهد. معمولاً استراحت چند روزه کافی است تا درد برطرف شود، اما اگر درد ادامه پیدا کرد، درمان دیگری ممکن است مورد نیاز باشد.

روی پای خود یخ بگذارید

 روی پای خود یخ بگذارید

اگر پای شما بطور مداوم التهاب داشته یا درد آن شما را آزار می‌دهد، می‌توانید روش کاهش درد و ورم با کمپرس سرد یا یخ را امتحان کنید. یک کمپرس سرد از فریزر و یک پارچه را بردارید.کمپرس را لای پارچه بپیچید و آن را روی پاشنه قرار داده و کمپرس را درست در مرکز قسمتی که بیشترین درد را احساس می‌کنید قرار دهید.آن را به مدت 15 دقیقه روی آن ناحیه بگذارید.

  • همچنین می‌توانید از یخ یا آب یخ روی پاشنه استفاده کنید. برای انجام اینکار تنها مطمئن شوید که آن را برای مدت طولانی روی پوست خود قرار نمی‌دهید، تا از آسیب به پوست یا سوختگی پوست جلوگیری شود.
  • می‌توانید اینکار را چند بار در روز تکرار کنید. سعی کنید که یخ را بیش از 15 تا 30 دقیقه روی آن ناحیه قرار ندهید. نمی‌خواهید که جریان خون در پاشنه پای شما بیش از حد متوقف شود، چرا که ممکن است آسیب بیشتری به خودتان وارد کنید.
  • گذاشتن یخ بخصوص پس از راه رفتن یا دیگر فعالیت‌هایی که باعث درد پاشنه شما شده است، مفید می‌باشد.

داروهای مسکن مصرف کنید

 دارو

گرچه ممکن است اینکار تمام علت‌های خارپاشنه را برطرف نکند، اما می‌توانید برای کنترل درد خار پاشنه و کنار آمدن با آن داروهای بدون نسخه مصرف کنید. می‌توانید از استامینوفن یا آسپیرین برای کاهش درد هنگامی که پاها در حال استراحت هستند، استفاده کنید. همچنین می‌توانید داروهایی مانند داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs)  که به التهاب و ورم پا کمک می کنند مصرف کنید. دو داروی ضدالتهاب غیراستروئیدی معروف ایبوپروفن و ناپروکسن هستند. نام‌های تجاری متداول داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی ادویل ، موترین و آلو هستند. داورهای غیر استروئیدی متداول تیلنول و بایر است.

از کفی نرم استفاده کنید

از کفی نرم

یکی از روش‌هایی که پزشک برای درمان خار پاشنه به کار می‌گیرد، تجویز کفی برای قرار دادن درکفش است. اینکار می‌تواند استفاده از کفی پاشنه باشد تا از پاشنه محافظت کرده و داخل کفش نرم باشد. پزشک همچنین ممکن است کفی‌های پیشرفته‌تر بیشتری به شما بدهد که در داخل کفش قرار می‌گیرند و مشکلات حرکتی مکانیکی پای شما را که منجر به خار پاشنه می‌شود، اصلاح می‌کنند. این کار فشار روی پاشنه پا را از بین برده و به تغییر راه رفتن شما کمک می‌کند. پزشک ممکن است پیشنهاد دهد که پاشنه خود را با باند ببندید تا فشار لازم و نرمی و راحتی را برای پاشنه پا ایجاد کنید.

کفش خود را عوض کنید

کفش

می‌توانید نوع کفشی را که می‌پوشید تغییر دهید تا به کاهش درد ناشی از خار پاشنه کمک کنید. برای این کار از کفش‌هایی استفاده کنید که راحت‌تر هستند، قوس و حمایت پاشنه بهتری دارند، کفش‌هایی با پشانه بلندتر استفاده کنید تا فشار را از روی پاشنه بردارند و کفش‌های بسیار نرم مناسب دویدن بپوشید.

  • نوع کفشی که نیاز دارید به مشکلاتی که پای شما به آن دچار شده است بستگی دارد و متفاوت خواهد بود و ممکن است چندین نوع کفش بسته به نوع فعالیت‌های متداول شما باشد.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی

درمان خارپاشنه با فیزیوتراپی با حرکت بافت عمقی و ماساژ  شروع خواهد شد تا تنش روی پلانتر فاسیا و بافت را کاهش دهد. همراه با بازآموزی، درمانگر ممکن است بخواهد تا با استفاده از اولتراسوند درمانی روش‌های قدیمی را کنار بگذارد. بخصوص اگر خار پاشنه شما دردناک باشد، درمانگر ممکن است همچنین درمان طب سوزنی را پیشنهاد دهد که می‌تواند در کلینیک همراه با ماساژ درمانی انجام شود. درمان با شاک ویو بخصوص برای بیمارانی که درد پاشنه مزمن دارند و درمان‌های سنتی مانند داروها، کفی طبی یا تزریقات برای آنها مؤثر واقع نشده، مفید است.اگر شما نیز دچار مشکل التهاب تاندون کف پایی یا پلانتار فاشیا، سندرم خار پاشنه یا التهاب تاندون آشیل هستید، متقاضی مناسبی برای این درمان می‌باشید.

اوزون درمانی

اوزون درمانیاوزون درمانی  یک روش تزریق اوزون  اکسیژن هومئوپاتی است که برای کمک به کنترل درد مفصل بکار گرفته می‌شود. اوزون یکی از اشکال فعال اکسیژن می‌باشد. اوزون درمانی از نیروی اوزون و اکسیژن برای تحریک بافت آسیب‌دیده ، مفاصل رباط‌ها، غضروف و تاندون ها استفاده می‌کند تا آنها را بازسازی کرده که به کاهش درد در پاشنه‌های فرسایش یافته دردناک کمک می‌کند. اوزون اکسیژن را برای تولید انرژی فراهم کرده و غشاء گیرنده را فعال کرده تا عوامل رشد مختلف را تحریک کرده و واسطه قرار دهد و بازسازی بافت را شروع کند. با تحریک گردش فیبروبلاست و افزایش نسبت NAD/NADH (احیا شده/ اکسید شده) به ترمیم بافت آسیب دیده کمک می‌کند.

پی آر پی درمانی

پی آر پی درمانی

پلاسمای غنی شده با پلاکت (که همچنین به نام پی‌آرپی شناخته می‌شود) یکی از چندین تکنیک‌های پزشکی بازسازی است که برای درمان درد پاشنه بکار می‌رود. این روش شگفت‌انگیز که در مطب انجام می‌شود، به عوامل رشد در خون اجازه می‌دهد تا روند بهبودی را طبق روال گذشته، پس از اینکه بدن شما بهبودی در این ناحیه را متوقف کرده ، دوباره شروع کند.

ورزش‌های کششی انجام دهید

 ورزش

پزشک شما ممکن است ورزش‌هایی را که باعث کشش عضلات ساق پای شما می‌شوند، پیشنهاد دهد که به کاهش درد پا کمک می‌کند.

  • تمرینات کشش ساق پا انجام دهید: دو کف دست خود را در مقابل دیوار قرار دهید، در حالی بیاستید که یک پا را پشت سر خود بطور مستقیم کشیده‌اید و پاشنه پا روی زمین قرار دارد. پای دیگر خود را در حالی که زانوی شما خم شده در جلوی خود قرار دهید. با فشار روی لگن به سمت دیوار، عضلات ساق پا را بکشید ، به مدت ده ثانیه در این حالت بمانید و سپس رها کنید. باید در عضلات ساق پا احساس کشش قوی داشته باشید.این حرکت را 20 بار برای هر پا انجام دهید.

 

تلفن نوبت دهی کلینیک