نقش کلینیک فیزیوتراپی در تقویت عضلات و مفاصل آسیب دیده

ممکن است فکر کنید آخرین چیزی که هنگام داشتن درد می‌خواهید، حرکت کردن است. اما فیزیوتراپی می‌تواند بخش مهمی از درمان باشد. ممکن است درد مزمن باعث شود در رختخواب بمانید و درد خود را با کمپرس آب گرم و داروها تسکین دهید. اگرچه ورزش کردن ممکن است برای شما مانند شکنجه به نظر برسد؛ اما در واقع یکی از بهترین گزینه‌های درمان درد برای دردهای مزمن است.
فیزیوتراپی می‌تواند برای انواع مختلف درد مزمن عضلانی اسکلتی و نوروپاتیک بسیار موثر باشد. فیزیوتراپی برای از بین بردن منابع درد مزمن استفاده می‌شود از جمله:

یکی از اهداف فیزیوتراپی کمک به قدرتمند کردن بیماران دچار درد مزمن است؛ زیرا آنها معمولاً از حرکت نکردن ضعیف می‌شوند. فیزیو تراپی به عنوان درمان درد مزمن، می‌تواند به مردم آموزش دهد که چگونه در امنیت کامل حرکت کنند و کارهایشان را به شیوه ای که هرگز قادر نبودند انجام دهند.

 

چرا فیزیوتراپی درمانی موثر شناخته شده است؟

متخصصین ما در کلینیک امید پس از انجام معاینات و بررسی‌های دقیق بسته به شرایط بیمار روش های درمانی مناسب و موثری را برای بیمار در نظر می‌گیرند. برای درمان بیماری و آسیب های مفصلی متخصصین مجرب و ماهر ما در کلینیک بهترین خدمات را ارائه می‌دهند. همچنین با توجه به میزان آسیب دیدگی می‌توان از انواع تکنیک های  فیزیوتراپی و مدالیته ها استفاده کرد. لازم به ذکر است که درمان با روش‌های منوآل و دستی در این مرکز نیز توسط تراپیست مجرب و دوره دیده در کشور آلمان انجام می‌گیرد..

در صورت صلاحدید پزشکان از انواع تزریق‌ها از جمله اوزون،استروئید و پی ارپی تحت هدایت سونوگرافی در کلینیک امید برای درمان و تسکین درد برخی از بیماری ها نیز استفاده می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت با شماره تلفن های 02122780702 یا 02122780701 تماس حاصل فرمایید.

 

آیا باید برای آسیب دیدگی خود به فیزیوتراپیست مراجعه کنید؟


تقریباً هر فردی به طریقی با نوعی آسیب روبرو می‌شود. این آسیب‌ها ممکن است از در رفتگی، سقوط، استفاده بیش از حد از مفاصل، دژنراتیو یا ورزش ناشی شوند. امر مهم این است که اطمینان حاصل کنید وضعیت شما توسط یک پزشک به درستی تشخیص داده شده تا درمان مناسب آغاز شود و از ایجاد مشکلات بیشتر جلوگیری شود.

انتخاب درمان برای صدمه شما به عوامل مختلفی بستگی دارد. در صورت وجود آسیب شدید، نیازمند مراجعه فوری به پزشک می‌باشید. اما برای بسیاری از آسیب‌ها، ملاقات با یک پزشک عمومی (GP) یا فیزیوتراپیست می‌تواند انتخاب مناسبی باشد. انتخاب بین این دو گزینه به ترجیحات شخصی شما بستگی دارد؛ زیرا هر دو توانایی تشخیص آسیب و تجویز درمان را دارند. به طور معمول، پزشک اولین مرجع برای تماس است، اما بسیاری از پزشکان بیماران را مستقیماً و بدون تشخیص رسمی به فیزیوتراپیست ارجاع می‌دهند. در مورد آسیب‌های ورزشی، GP شما احتمالاً شما را به یک پزشک ورزش یا فیزیوتراپیست ورزشی برای تشخیص و درمان بیشتر ارجاع می‌دهد.

تشخیص پزشکان فیزیوتراپیست برای آسیب دیدگی


تشخیص-پزشکان

هم پزشک و هم فیزیوتراپیست می‌توانند آسیب‌دیدگی شما را تشخیص دهند. فیزیوتراپیست‌ها هم مانند پزشکان می‌توانند اولین گزینه برای تماس در صورت آسیب‌دیدگی باشند. بنابراین برای ارزیابی تشخیص و درمان زخمها نیازی به مراجعه به پزشک نیست. در حقیقت مهم نیست که چه کسی تشخیص می‌دهد آنچه مهم است این است که تشخیص درست باشد و شما به درستی و وضوح از آن اطلاع پیدا کنید و درمان مناسبی در تناسب با تشخیص در پیش گرفته شود.

هم پزشک عمومی و هم فیزیوتراپیست می‌توانند برای کمک به تشخیص درخواست اسکن کنند اما ممکن است فیزیوتراپیست برای گرفتن اسکن شما را به پزشک ارجاع دهد؛ چرا که ممکن است هزینه زیادی داشته باشد یا برای تعیین مقدار تابش اشعه نیاز به پزشک باشد.

وضعیت‌های محدودکننده فردی


برخی از صدمات برای درمان نیاز به یک دور استراحت و مدیریت آسیب دارند. این شرایط، شرایط محدودکننده فردی نامیده می‌شود. گاهی اوقات فیزیوتراپیست توصیه می‌کند در حین بهبودی از یک بریس مناسب با حمایت ویژه، برای حفاظت و مراقبت از منطقه آسیب دیده استفاده کنید.

وضعیت های تخریب‌کننده


استئوآرتریت (آرتروز) و سایر وضعیت‌های دژنراتیو ناشی از ساییدگی و پارگی می‌باشند و معمولاً با گذشت زمان بدتر می‌شوند. این بیماری‌ها نمی‌توانند حقیقتاً درمان شوند اما می‌توان با شیوه‌هایی مختلفی درد آنها را کاهش داد و توانایی بیشتری برای انجام امور به دست آورد.

آسیب دیدگی رباط


آسیب-دیدگی-رباط

آسیب به رباط‌ها می‌تواند ناشی از فعالیت‌های ورزشی یا سقوط باشد. سه درجه آسیب رباط وجود دارد که هرکدام نوع خاصی از درمان را می‌طلبند. برای درمان آسیب درجه ۱، فرد باید در یک وضعیت محدودکننده قرار بگیرد؛ اما آسیب درجه ۲ نیاز به فیزیوتراپی برای بازگرداندن عملکرد و حرکت کامل دارد. در صورت وجود پارگی یا گسستگی جدی که به عنوان آسیب درجه ۳ شناخته می‌شود، معمولاً نیاز به عمل جراحی برای ترمیم یا جایگزینی رباط دارد.

درمان‌های فیزیوتراپی


درمان آسیب دیدگی شما به نوع آسیب، بستگی دارد و پزشک عمومی یا فیزیوتراپیست می‌توانند در درمان آن دخالت داشته باشند. در مورد آسیب‌های اسکلتی- عضلانی، فیزیوتراپیست معمولاً مجموعه گسترده ای از مهارت‌ها با استفاده از منوال تراپی یا درمان دستی، در دست دارد. با این حال فیزیوتراپیست شما قادر به تجویز داروهایی مانند داروهای ضد التهابی نیست. بنابراین اگر مصرف دارو لازم باشد باید به یک پزشک مراجعه کنید.

ورزش

ورزش کلید بهبودی بسیاری از صدمات است و فیزیوتراپیست شما قادر به تجویز و آموزش تمرینات مناسب برای کمک به بازیابی توان شما خواهد بود. تمرینات به شما کمک می‌کنند که حرکت‌ها را بهبود بخشیده و با اختلالات عضلانی مقابله کنید و با تقویت عضلات خاص به نوبه خود، درد را کاهش می‌دهد. ورزش بعد از بهبودی نیز بسیار مهم است تا اطمینان حاصل کنید که این سلامتی باقی خواهد ماند. برخلاف فیزیوتراپیست‌ها، پزشکان عمومی به ندرت ورزش را تجویز می‌کنند و معمولا برای انجام تمرینات تخصصی شما را به یک فیزیوتراپیست ارجاع می‌دهند

منوال تراپی یا درمان دستی

درمان-دستی

درمان دستی با استفاده از دست (برای درمان صدمات) نوعی از درمان است که به جای پزشکان فیزیوتراپیست‌ها آن را آموزش می‌دهند. این درمان می‌تواند شامل ماساژ، کشش و تقویت عضلانی باشد که استفاده مناسب و تمرین مناسب عضلات و مفاصل را مجدداً آموزش می‌دهد تا مکانیک و حرکات مناسب دوباره برقرار شوند.

استفاده از یخ در درمان

استفاده-از-یخ

یخ در درمان آسیب‌هایی که شامل تورم و التهاب است بسیار مهم است از آنجا که استفاده از یخ باعث تنگ‌تر شدن عروق خونی می‌شود، می‌تواند التهاب و تورم را کاهش دهد و قابلیت تحرک مفاصل را افزایش داده و باعث آسانترشدن منوال تراپی می‌شود.

استفاده از درمان گرمایی

آسیب‌های ناشی از اسپاسم عضلانی یا انقباض می‌تواند با گرما بهتر شود، باز هم این چیزی است که توسط فیزیوتراپیست شما اعمال می‌شود تا باعث افزایش تحرک مفصل و کاهش درد در آسیب‌های نوع بافت نرم، که شامل تاندون، ماهیچه‌ها و رباط‌ها می‌باشد، گردد. درمان با گرما می‌تواند این بافت‌های نرم را انعطاف پذیرتر کند به طوری که فیزیوتراپیست‌ قادر به کشیدن منطقه آسیب دیده باشد.

اولتراسوند

اولتراسوند

در این نوع درمان امواج صوتی که برای انسان قابل تشخیص نیستند، برای تولید گرما در بافت‌های عمیق بدن، به منظور ریلکس کردن آنها قبل از منوال تراپی استفاده می‌شود. امواج صوتی به وسیله یک میله به پوست اعمال می‌شوند و چنین به نظر می‌رسد که سرعت بهبود در رباط‌ها را افزایش می‌دهند

درمان لیزر

درمان-لیزر

آسیب‌های بافت عضلانی و بافت پیوندی اغلب به لیزردرمانی پاسخ می‌دهند. طول موج‌های مشخصی برای افزایش سرعت بهبودی استفاده می‌شود. این امر می‌تواند به کاهش خستگی عضلانی درد و التهاب کمک کند و همچنین اجازه می‌دهد فیزیوتراپیست به راحتی و با ناراحتی کمتر بیمار، او را حرکت دهد.

انقباض

انقباض

در موارد آسیب دیسک کمر کشش را می‌توان برای فاصله دادن مهره‌ها از یکدیگر استفاده نمود. به این ترتیب غضروف بین دیسک‌ها کمتر فشرده شده و فضای بیشتری برای عبور اعصاب باقی می‌ماند ‌این امر می‌تواند درد ناشی از دیسک کمر را بدون جراحی کاهش دهد

پد تحریک الکتریکی

پد-محرک-الکتریکی

تحریک عصبی الکتریکی پوست می‌تواند باعث کاهش درد ناشی از آسیب‌های ورزشی و سایر آسیب‌ها با استفاده از جریان الکتریکی خفیف گردد. پدهای الکتریکی به پوست متصل شده و به دستگاهی با باتری کوچک متصل می‌شوند که باعث تحریک الکتریکی در این مناطق می‌شود. این دستگاه سیگنال‌های درد را به مغز و نخاع ارسال می‌کند و از این طریق عضلات دچار درد را آرام می‌کند. این سیگنال‌ها همچنین می‌توانند تولید اندروفین یا مسکن طبیعی بدن را افزایش دهند.

سیگنال‌های الکتریکی تنها به شکل درد چند سوزن کوچک احساس می‌شوند و درمان معمولاً یک روش بسیار بی‌خطر برای کاهش درد در برخی از افراد است. فیزیوتراپیست شما گاهی برای درمان به شما یک ماشین تحریک الکتریکی عصبی می‌دهد. در واقع این روش نوعی درمان نیست اما برای بعضی از افراد می‌تواند از بین برنده درد در بعضی شرایط خاص باشد.

همکاری با یکدیگر

در هنگام جراحت اولین تماس شما باید با پزشک عمومی یا فیزیوتراپیست باشد و در بسیاری از موارد آنها برای بهبود بیماران خود با یکدیگر کار خواهند کرد. پزشکان اغلب بیماران را که دچار جراحت‌هایی هستند که نیاز به فیزیوتراپی دارد، برای درمان به فیزیوتراپیست ارجاع می‌دهند و فیزیوتراپیست‌ها در صورت نیاز به دارو، تزریق یا اسکن، بیمار را به پزشک ارجاع می‌دهند. در بعضی مناطق می‌توان با تشخیص خود به فیزیوتراپیست مراجعه کرد اما در مناطق دیگر باید از طریق پزشک عمومی به فیزیوتراپیست مراجعه کرد.

چرا درد حتی پس از فیزیوتراپی نیز ادامه می‌یابد؟


فیزیوتراپی یک رویکرد یکپارچه از طریق روشهای فیزیکی برای ارزیابی، تشخیص و درمان افرادی که تحت تاثیر بیماری، آسیب یا ناتوانی هستند؛ می‌باشد. فیزیوتراپی می‌تواند به شما در کاهش دادن دریافت دارو کمک کند، خطر آسیب و عوارض جانبی را کاهش دهد، از جراحی جلوگیری کند و همچنین درد را به طور موثری کنترل نماید. علیرغم تشخیص درست و درمان موثر ممکن است برخی افراد بعد از فیزیوتراپی درد را تجربه کنند. ادامه علائم یا درد مداوم پس از فیزیوتراپی می‌تواند زندگی روزمره شما را تحت تاثیر قرار دهد.

علل درد حتی پس از فیزیوتراپی عبارتند از:

  • شایعترین علت درد پس از فیزیوتراپی استفاده بیش از حد از عضلات است. هدف اصلی فیزیوتراپی بازسازی و تثبیت عضلات آسیب دیده می‌باشد. در طی بازسازی عضلات بهبود یافته، اسید لاکتیک بیشتری تولید می‌کنند. و منجر به درد یا تحریک می‌شوند.
  • درد یا فشار بعد از فیزیوتراپی ممکن است علت التهاب موضعی باشد که باعث تولید سموم و مواد زائدی که بدن می خواهد از بین بروند، می‌شود.
  • در طول فرآیند درمان نباید قسمت‌هایی از بدن را که تا به حال نکشیده‌اید، یا عضلاتی که تا به حال از آنها استفاده نکرده‌اید را فعال کنید، یا باید بدن خود را در جهت فرایندهای جدید هدایت کنید، که باعث می‌شوند روش های معمول انجام کارهایتان را تغییر دهید. همه این تغییرات به نحوی باعث تغییر مقاومت بدن شما می‌شوند. از این رو هنگامی که بدن شما این تغییرات را بسیار سریع اعمال می‌کند، باعث ایجاد درد در قسمت‌های جدید می‌شود.
  • التهاب مفاصل نیز یکی از دلایل اصلی درد بعد از فیزیوتراپی است. بنابراین باید حرکات مفاصل را محدود کنیم. همچنین مهم است که یک موقعیت مناسب برای راحتی مفصل انتخاب کنیم. مناسب‌ترین موقعیت مفصل در حالت خمیدگی بسیار ملایم است.
  • عدم توانبخشی نیز ممکن است پس از فیزیوتراپی منجر به افزایش درد شود.
  • فیزیوتراپی همچنین ثبات وضعیت و موقعیت‌های شما را به چالش می‌کشد. تحریک اعصاب ناحیه کمر یا اعصاب تحت فشار قرار گرفته نیز بعد از فیزیوتراپی ایجاد درد می‌کنند، بنابراین با کمک فیزیوتراپیست موقعیت مناسبی برای ایستادن یا نشستن در حالتی که فشار روی اعصاب کاهش پیدا کند بیابید.
  • افزایش شدت تمرین و یا شروع ورزش جدید باعث ایجاد درد پس از جلسه فیزیوتراپی می‌شود.

از این رو اگر بعد از جلسه فیزیوتراپی همچنان دچار درد هستید، در اینجا چند کاری که می‌توانید انجام دهید ذکر شده است:

  • مایعات زیادی بنوشید. نوشیدن ۴ یا ۵ لیوان آب روزانه پس از جلسه، برای حذف مواد زائد آزاد شده در جریان خون به بدن کمک خواهد کرد.
  • تنفس آرام برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در روز در بهترین حالت موثرترین راه برای ازبین بردن درد پس از جلسه فیزیوتراپی است.
  • بازخوانی و تسلط بر تکنیک‌های ارائه شده توسط فیزیوتراپیست در خانه بسیار مفید است .
  • موقعیتی که پس از جلسه ی فیزیوتراپی در آن دچار درد شده‌اید را به خاطر داشته باشید و فیزیوتراپیست را در جریان علائم خود بگذارید. این دستاورد، اطلاعات ارزشمندی را به درمانگر شما می‌دهد تا به طور مناسب شما را در جلسات آینده راهنمایی کند.
  • ماساژ باعث تسکین درد عضلات و آرامش آنها می‌شود. یک حمام آب گرم نیز کمک می‌کند تا عضلاتتان نرم شده و گردش خون افزایش یابد.

مقالات مرتبط

تلفن نوبت دهی کلینیک