فیزیوتراپی کف لگن و تقویت عضلات کف لگن

فیزیوتراپی کف لگن و تقویت عضلات کف لگن

فیزیوتراپی کف لگن (PFPT) شاخه‌ای تخصصی از فیزیوتراپی است که شامل ارزیابی و درمان داخلی و خارجی عضلات کف لگن می‌شود. این ماهیچه‌ها بین استخوان‌های لگن و ساکروم قرار دارند و به عنوان کاسه‌ای برای حمایت از اندام‌های لگنی از جمله مثانه، روده بزرگ و رحم عمل می‌کنند.

درمان عضلات کف لگن چیست؟


درمان عضلات کف لگن چیست؟فیزیوتراپی کف لگن درمانی برای مشکلات مربوط به کف لگن است. این درمان تخصصی شامل تمریناتی است که می‌تواند به تسکین علائمی مانند درد، ناراحتی و اختلال در کیفیت زندگی شما کمک کند. فیزیوتراپیست‌های سلامت لگن برای ارزیابی و درمان طیف وسیعی از مشکلات کف لگن در زنان، مردان و کودکان مانند بی‌اختیاری، افتادگی اندام، مقاربت جنسی دردناک، شب ادراری و درد لگن آموزش دیده‌اند.

چرا ممکن است به فیزیوتراپی کف لگن نیاز داشته باشم؟


چرا ممکن است به فیزیوتراپی کف لگن نیاز داشته باشم؟در صورت داشتن هر نوع اختلال عملکرد کف لگن، ممکن است از فیزیوتراپی کف لگن بهره‌مند شوید. اختلال عملکرد کف لگن را می‌توان به دو مشکل طبقه بندی کرد: ماهیچه‌های شما خیلی سفت هستند یا خیلی ضعیف.

کف لگن تنگ

سفت بودن کف لگن می‌تواند به تکرر و فوریت ادرار کمک کند. همچنین می‌تواند ادرار را دردناک یا ناقص کند و ممكن است باعث بیدار شدن شما در طول شب به دليل نیاز به ادرار شود. علاوه بر این، ممكن است باعث بی اختیاری ادرار شود. سفت بودن کف لگن نیز به یبوست، زور زدن در هنگام اجابت مزاج و حرکات دردناک روده کمک می‌کند.

کف لگن ضعیف

ضعیف بودن کف لگن می‌تواند به بی‌اختیاری استرسی کمک کند که عبارت است از: از دست دادن غیرارادی ادرار یا مدفوع در حین یا بعد از فعالیت. این موارد شامل نشت در حین ورزش، یا نشت با سرفه و عطسه است. عضلات ضعیف کف لگن نیز باعث افتادگی اندام لگن مي‌شوند، یعنی یکی از اندام‌های لگن شروع به جابجایی از جای خود می‌کند. این عمل به سنگینی یا برآمدگی در دهانه واژن یا رکتوم کمک می‌کند.

هدف فیزیوتراپی کف لگن چیست؟


هدف فیزیوتراپی کف لگن کاهش علائم در عضلات لگن شماست تا بتوانید به روال روزانه خود بازگردید. برای مثال بتوانید مثانه خود را بهتر کنترل کنید یا در ورزش‌هایی شرکت کنید که از آن‌ها لذت می‌برید. فیزیوتراپی همچنین می‌تواند ناراحتی و دردی را که زنان در حین رابطه جنسی احساس می‌کنند، تسکین دهد. برخی از تمرینات ممکن است به آن‌ها کمک کند تا از ماهیچه‌های خود بیشتر آگاه شوند و ارگاسم بهتری داشته باشند.

درمان‌های فیزیوتراپی کف لگن


درمان‌های فیزیوتراپی کف لگنفیزیوتراپی کف لگن یک نوع فیزیوتراپی تخصصی برای تسکین علائم اختلال عملکرد کف لگن و کمک به ماهیچه‌ها برای عملکرد درست، می‌باشد. كه شامل چندین تمرین است که به عضلات لگن شما کمک می‌کند تا آرام و قوی‌تر شوند.

هنگامی که درمان کف لگن را شروع می‌کنید، فیزیوتراپیست (PT) در مورد علائم شما اطلاعات بیشتری خواهد گرفت. فیزیوتراپیست ماهیچه‌های مرکزی را همراه با میزان استقامت شما را بررسی می‌کند تا ببیند چقدر قوی هستند. همچنین از شما می‌خواهد که فعالیت‌ها و موقعیت‌های خاصی را برای بررسی هماهنگی عضلات کف لگن خود امتحان کنید.

ارزیابی شما به فیزیوتراپیست کمک می‌کند تا یک برنامه فیزیوتراپی کف لگنی را تهیه کند که به بهترین وجه با نیازهای شما مطابقت دارد. درمان شما احتمالاً شامل درمان داخلی و خارجی خواهد بود. اما تا زمانی که شما آماده نباشید، درمان داخلی را شروع نمی‌کنند زیرا این ممکن است برای برخی افراد ناراحت کننده باشد.

مدت زمان درمان از 30 تا 45 دقیقه متغیر است و درمانگر برنامه درمانی دقیقی را بر اساس شرایط شما توصیه می‌کند. معمولاً هر درمان شامل یک جزء داخلی است. در ساده‌ترین شکل آن، درمانگران یا عضلات ضعیف یا کشیده شده (هیپوتونیک) را تقویت می‌کنند، یا اسپاسم را در عضلات سفت و کوتاه شده (هیپرتونیک) کاهش می‌دهند. اغلب اختلال عملکرد کف لگن می‌تواند از سیستم‌های مختلف بدن از جمله سیستم عصبی، ساختارهای اسکلتی عضلانی ناشی شود.

توانبخشی کف لگن در موارد زیر انجام می‌شود:

  • کف لگن
  • باسن
  • ستون فقرات کمری
  • ناحیه شکم
  • مفاصل ساکروایلیاک و سمفیز شرمگاهی
  • سیستم عصبی مرکزي

فیزیوتراپی کف لگن می‌تواند شامل تکنیک‌ها یا تمریناتی مانند زیر باشد:

درمان نقطه ماشه ای

 این تکنیک به نقطه‌ای از بدن شما از داخل یا خارج، فشار وارد می‌کند که به آن نقاط ماشه‌ای می‌گویند. پزشک یا متخصص شما نیز ممکن است بیهوشی را در ناحیه مورد نظر تزریق کند.

تحریک الکتریکی

تحریک الکتریکیاین تکنیک به کاهش درد لگن و اسپاسم عضلانی کمک می‌کند. پزشک شما ممکن است این کار را در مطب انجام دهد یا به شما آموزش دهد که چگونه آن را در خانه با تجهیزات ویژه انجام دهید.

بیوفیدبک

بیوفیدبکاین تکنیک از دستگاه هایی برای بررسی انقباض عضلات کف لگن شما استفاده می‌کند. پزشک شما به احتمال زیاد از بیوفیدبک استفاده می‌کند تا ببیند تمرینات شما چگونه پیش می رود و مراقب بهبود باشد. آنها ممکن است الکترودهایی را در قسمت بیرونی بدن شما مانند بین واژن یا مقعد قرار دهند. یا ممکن است از یک پروب داخلی برای اندازه‌گیری تنش و شل شدن عضلات کف لگن استفاده کنند. نتایج بر روی صفحه کامپیوتر نشان داده می‌شود و فیزیوتراپیست شما آن‌ها را با شما در میان می‌گذارد.

درمان دستی

درمان دستیدرمان دستی در مشکلات کف لگن با هدف آرامش، طولانی کردن، تحرک و کاهش درد است. این ممکن است شامل تکنیک های داخلی واژن یا رکتوم ویا تکنیک‌های خارجی برای درمان عضلات، رباط‌ها، فاسیا، تاندون‌ها، اعصاب و مفاصل باشد.

ما از بسیاری از تکنیک‌های دستی مطابق با نیاز شما استفاده می‌کنیم، مانند تحرک بافت نرم، رهاسازی میوفاشیال، ماساژ بافت عمیق، تحرکات دستگاه ادراری تناسلی، حرکت مفاصل، تکنیک‌های انرژی عضلانی، تحرک عصب، دستکاری بافت همبند و تحرک احشایی.

طب سوزنی و سوزن خشک

طب سوزنی و سوزن خشکاز طب سوزنی و سوزن خشک می‌توان برای کمک به شرایط درد لگن استفاده کرد.

كگل

كگلکگل یک ورزش محبوب برای تقویت عضلات کف لگن با انقباض و شل کردن آنها است. این تمرین می‌تواند به تسکین درد هنگام رابطه جنسی و کنترل بی‌اختیاری ادرار و مدفوع کمک کند. پزشک شما می‌تواند به شما یاد دهد که چگونه كگل را انجام دهید تا بتوانید بیشترین بهره را از این تمرین ببرید.

1.در حالی که زانوهای خود را خم کرده و پاها را روی زمین قرار داده‌اید، زانوهای خود را به سمت قفسه سینه بلند کنید. دستان خود را پشت هر دو زانو قرار دهید و در حالی که آن‌ها را از هم جدا کرده‌اید به سمت سینه خود بکشید. 30 ثانیه نگه دارید و دو بار تکرار کنید.

كگل1
2. با یک پا خم شده به سمت سینه و ضربدری روی پای مخالف بنشینید. زانوی خم شده خود را با بازو به سمت شانه مخالف بکشید. پشت خود را صاف نگه دارید. کشش را در پشت ران و باسن خود احساس خواهید کرد. 30 ثانیه نگه دارید و 3 بار تکرار کنید. این کشش را 3-4 بار در روز انجام دهید، مطمئن شوید که هر دو طرف را انجام دهید.
كگل23.همانطور که نشان داده شده است قرار بگیرید، روی پاها یا پشت زانوها را بگیرید. شما باید کشش ملایمی را احساس کنید در حالی که اجازه مي‌دهید زانوها به سمت زمین پایین بیایند. نفس بکشید و اجازه دهید عضلات کف لگن شل شوند.

كگل3
4.به پشت دراز بکشید و زانوهایتان را خم کنید، مچ پا را روی هم بزنید تا روی زانوی مقابل کشیده شود. بازوی خود را مانند تصویر دور ران قرار دهید. ران خود را به سمت شکم خود بیاورید. کشش را در باسن خود احساس کنید. 30 ثانیه نگه دارید و 2 بار تکرار کنید. مطمئن شوید که هر دو طرف را کشیده‌اید.

كگل4
5.با هر دو دست در ارتفاع شانه‌ها دراز بکشید، آرنج های خود را صاف کرده و تنه بالایی خود را بالا بیاورید تا جایی که کشش را در ناحیه شکم خود احساس کنید. لگن و پاهای خود را شل نگه دارید. کشش را 10 ثانیه نگه دارید و 3 بار تکرار کنید.]

كگل5
6.در وضعیت خزنده قرار بگیرید. سمت پایین خود را به سمت پاهای خود فشار دهید، سر خود را به زمین و بازوها را به سمت جلو نگه دارید. دستان خود را روی زمین نگه دارید و نفس بکشید و به عضلات کف لگن اجازه دهید کشش پیدا کنند. این کشش را 2-3 دقیقه نگه دارید.

كگل6
7.همانطور که نشان داده شده روی یک میز یا یک تخت سفت دراز بکشید، دستان خود را پشت یک زانو قرار دهید و آن پا را به سمت سینه خود بکشید. پای مخالف را به سمت زمین دراز کنید. کشش را 30 ثانیه نگه دارید و 2 بار تکرار کنید.

كگل7
8.بایستید و پاها را صاف نگه دارید. یک پا را خم کنید و دستان خود را روی زانو بگذارید. پای خود را بیشتر خم کنید و وزن خود را روی ساق قرار دهید. در قسمت داخلی ران روی پای مستقیم احساس کشیدگی خواهید کرد. تقریباً 30 ثانیه نگه دارید و 2 بار تکرار کنید. این کشش را روی هر دو پا انجام دهید.

كگل8
9.تنفس دیافراگمی: به پشت دراز بکشید و زانوها را خم کنید و هر دو دست را روی قسمت بالای شکم خود قرار دهید. به آرامی از طریق بینی نفس بکشید و به آرامی از طریق دهان نفس خود را بیرون دهید. هنگام دم، دست‌های روی شکم شما بالا می‌آیند و هنگام بازدم، دست‌های شما پایین می‌آیند.

كگل9نتایج فیزیوتراپی کف لگن


پس از درمان کف لگن، ممکن است بتوانید از نتایجی مانند موارد زير بهره‌مند شويد:

  • بازگشت به ورزش مورد علاقه
  • گذراندن روز بدون بی‌اختیاری
  • توانایی تشکیل خانواده

طی چندین ویزیت، بیماران باید متوجه بهبودی شوند. اگر متوجه هیچ تغییری نشدید، می‌توانید در طی یک قرار ملاقات ارزیابی مجدد، تنظیمات را انجام دهید. ریکاوری یک فرآیند است و برای هر فرد با سرعت متفاوتی اتفاق می‌افتد. ما توصیه می‌کنیم با درمانگر خود در مورد دستاوردها و مشکلات صحبت کنید. پس از رسیدن به اهداف خود، توصیه می‌شود که سالانه یا شش ماه یکبار با درمانگر خود تماس بگیرید.

سوالات متداول


فیزیوتراپی کف لگن چه نقشی دارد؟

هدف از فیزیوتراپی کف لگن بهبود عملکرد کف لگن از طریق ورزش، اصلاح سبک زندگی، آموزش و درمان دستی برای کاهش و از بین بردن علائم شما است. این درمان شامل ارزیابی و درمان گروهی از عضلات است که با عملکرد ادرار، روده و جنسی درگیر هستند.

چه زمانی باید به فیزیوتراپیست کف لگن مراجعه کرد؟

چند شاخص خاص که ممکن است از فیزیوتراپی لگن بهره مند شوید عبارتند از: نشت ادرار، گاز یا مدفوع هنگام خنده، عطسه، سرفه یا ورزش. نیاز به ادرار مکرر و بیش از 8 بار در روز و همچنين درد لگن یا درد در هنگام رابطه جنسی.

درمان کف لگن چقدر طول می‌کشد؟

یک ویزیت در هفته و به مدت هشت هفته فیزیوتراپی کف لگن است. با این حال، طول درمان بسته به تشخیص، شدت اختلال عملکرد و اهداف فردی شما متفاوت خواهد بود.

تلفن نوبت دهی کلینیک