درمان پارگی لابروم شانه در اثر صدمات ورزشی،پرتاب و ضربه ی محکم

یک لابروم گروهی از غضروف‌ها است که در اطراف لبه شانه شما قرار دارد و در داخل کشکک مفصل شانه قرار می‌گیرد.

شانه خود را به شکل یک توپ گلف دایره‌ای شکل تصور کنید. این توپ بسیار بزرگ‌تر از پایه زیر آن است و به راحتی می‌تواند به چرخش در بیاید. اگر لبه‌ای که توپ بر روی آن قرار دارد، و دارای باندهای کوچکی از بافت‌های اطراف آن است، عمیق‌تر شود، توپ به احتمال زیاد از روی آن خواهد افتاد. بنابراین، لابروم باعث می‌شود که مفصل شانه شما عمیق‌تر بشود تا بتوانید توپ سر مفصل را روی آن نگه دارید.

پارگی لابروم مشکلی در شانه است که ممکن است باعث درد شانه، در رفتگی مکرر شانه و یا مشکلاتی در استفاده درست از دست شما بشود. ممکن است برای کمک به کاهش درد، بهبود تحرک و استفاده مجدد از بازوهای خود پس پارگی لابروم، فیزیوتراپی لازم باشد.

لابروم با ایجاد یک حلقه در اطراف مفصل شانه، به آن کمک می‌کند. آسیب‌های این بخش می‌تواند به علت تروما، مانند افتادن رخ دهد و یا با گذشت زمان با انجام فعالیت‌های مکرری که نیاز به بلند کردن دست دارد، می‌تواند رخ دهد. اگر زود تشخیص داده شود و درمان نشود، ممکن است مشکلات زیادی برای شانه‌های شما به وجود آورد.

متخصصین ما در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی امید با تشخیص دقیق و زودهنگام پارگی لابروم شانه، درمان های موثری از جمله فیزیوتراپی،تزریق پی ار پی و حرکات اصلاحی را برای درمان سریع به بیماران مبتلا به این عارضه توصیه می کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت با شماره تلفن 02122780702 یا 02122780701 تماس حاصل فرمایید.

انواع پارگی‌های لابروم شانه


مفصل کم عمق شانه که لابروم در آن قرار دارد، گلنوئید نامیده می‌شود. پارگی لابروم شانه می‌تواند در هر نقطه از گلنوئید رخ دهد.
سه نوع اصلی پارگی لابروم وجود دارد:

پاره شدن یا ضایعه SLAP

هنگامی که پارگی بالا و وسط گلنویید رخ می‌دهد، آن را پارگی SLAP می‌نامند. SLAP مخفف “پارگی بالای لابروم، از جلو به عقب” است، که به معنی جهت پارگی از جلو به عقب می‌باشد. این نوع پارگی لابروم شانه در بین بازیکنان تنیس، بازیکنان بیس بال و هر کسی که از حرکات زیاد دست نواری استفاده می‌کند، رایج است. آنها اغلب با آسیب در دو طرف تاندون رخ می‌دهند.

پاره شدن یا ضایعه بانکارت 

هنگامی که آسیب به نیمه پایینی گلنویید آسیب می‌رساند، آن را آسیب یا پاره شدن بانکارت می‌نامند. پارگی بانکارت در افراد جوانتر با در رفتگی شانه رایج است.

پارگی خلفی لابروم

ضایعات پشت مفصل شانه می‌تواند سبب پارگی خلفی لابروم شود. اینها نادر هستند و تنها 5 تا 10 درصد از آسیب‌های شانه را تشکیل می‌دهند.

علل پارگی لابروم


پارگی لابروم به علل مختلفی ممکن است اتفاق بیافتند که می‌تواند شامل موارد زیر باشد اما فقط محدود به همین موارد نمی‌شود:

  • صدمات ورزشی
  • حرکات تکراری دست مانند پرتاب کردن
  • سقوط بر روی یک دست کشیده شده یا به روی شانه خود
  • تصادفات ماشینی
  • تکرار بلند کردن اشیای سنگین
  • وارد شدن ضربه سنگین به شانه شما

گاهی اوقات تروما باعث بروز پارگی لابروم می‌شود. در موارد دیگر، استرس و فشارهای تکراری موجب می‌شود که رباط شانه شما پاره شود.

علائم پارگی لابروم


از آنجایی که عضلات و رباط‌های زیادی در شانه وجود دارد، پارگی لابروم ممکن است تشخیص داده نشود. برخی از علائم و نشانه‌های پارگی لابروم عبارتند از:

  • شانه درد
  • احساس سوزش و گزگز در شانه خود
  • دشواری در بلند کردن شانه
  • احساس اینکه شانه شما در حال خارج شدن از مفصل است

اگر مشکوک هستید که دچار پارگی لابروم شانه پاره شده‌اید، باید با پزشک خود مشورت کنید. او می‌تواند این تشخیص را تأیید کند و درمان مناسب می‌تواند به زودی آغاز شود.

تشخیص پارگی لابروم


در ابتدا، پزشک یا متخصص فیزیوتراپ شما ممکن است آزمایش‌های مخصوص برای شانه را انجام دهد تا مشخص شود که آیا لابروم شانه شما پاره شده است یا نه. تست جابجایی از تست‌های رایج است که تعیین می‌کند آیا شانه شما ناپایدار است و آیا ممکن است پارگی لابروم وجود داشته باشد یا خیر.
اگر در یک رویداد اخیر باعث مشکل شانه شده‌اید، دکتر شما همچنین ممکن است یک تصویر اشعه ایکس بگیرد. ممکن است یک MRI از شانه شما را برای به تصویر کشیدن داخل شانه و برای تعیین اینکه آیا شما دچار پارگی لابروم هستید، تجویز کند.
اگر MRI شانه یک پارگی لابروم را نشان دهد، بد نیست که بدانید که کدام یک از انواع پارگی لابروم را دارید. سه نوع از رایج‌ترین پارگی‌های لابروم عبارتند از:
•پارگی بنکارت: در نزدیکی قسمت جلوی و پایین شانه شما اتفاق می‌افتد و اغلب هنگامی رخ می‌دهد که شانه‌های شما در می‌رود.
• پارگی SLAP : مخفف Labrum Superior، پارگی در بخش بالایی است. این یک پارگی در قسمت فوقانی شانه شماست که تاندون دو طرف به آن متصل است.
• پارگی خلفی لابروم. این نوع پارگی نادر است، که در پشت شانه شما رخ می‌دهد و ممکن است شانه شما را به سمت عقب بدن شما جابه جا کند.

درمان برای پارگی لابروم


درمان‌های توصیه شده برای پارگی لابروم توسط پزشکان به شرح زیر می‌باشد:

دارو و تزریق کورتیزون 

هدف اول پزشک شما کنترل درد و التهاب است. درمان اولیه برای کنترل درد، معمولا استراحت و تجویز داروهای ضد التهابی مانند آسپرین یا ایبوپروفن است. پزشک شما ممکن است تزریق کورتیزون را پیشنهاد کند، اگر دچار درد غیر قابل کنترل شوید. کورتیزون یک داروی ضد التهابی قوی است. این روش می‌تواند تسکین خوبی را فراهم کند، اگرچه اثرات آن موقتی است.

درمان فیزیوتراپی برای پارگی لابروم 

درمان فیزیوتراپی برای پارگی لابروم

اگر دچار پارگی لابروم شده‌اید، پزشک ممکن است شما را به یک فیزیوتراپ معرفی کند. پزشک شما وضعیت فعلی خود را ارزیابی و بررسی خواهد کرد تا به شما کمک کند یک طرح مراقبت برای درمان بیماری‌های پارگی لابروم شانه شما طراحی کند. اگر پارگی شما دردناک باشد، درمان‌هایی برای کنترل درد به شما ارائه می‌کنند.
ممکن است از حرارت یا یخ استفاده شود، یا تحریک الکتریکی مانند TENS برای کاهش درد استفاده شود. روش‌های منفعل باید با احتیاط استفاده شوند؛ بسیاری از مطالعات نشان می‌دهد که مشارکت فعال شما، بهترین روش درمانی است.
گاهی اوقات شانه شما پس از پارگی لابروم؛ گرفته و سفت می‌شود. پزشک ممکن است به شما در بازگرداندن محدوده طبیعی حرکت (ROM) با درمان دستی یا ماساژ کمک کند. باید مراقب باشید که این روش‌ها بیش از حد تهاجمی نباشد. پارگی لابروم معمولا باعث می‌شود که مفصل شانه شما ناپایدار باشد و ROM تهاجمی ممکن است باعث در رفتن شانه شما شود.
پس از یک پارگی لابروم شانه، باید انتظار داشته باشید که در حدود شش تا هشت هفته به فعالیت عادی بازگردید. اگر پیشرفتی در فیزیوتراپی نداشته باشید، ممکن است نیاز به درمان‌های تهاجمی بیشتری مانند عمل جراحی شانه برای کمک به حل مشکل خود داشته باشید. حتما با پزشک خود در مورد این وضعیت صحبت کنید تا بتوانید آنچه را که مورد انتظار است را درک کنید.

تزریق PRP

تزریق PRP

پزشکان همچنین روش تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) را برای تحریک بهبودی استفاده می‌کنند. به طور معمول، این شامل افزایش غلظت سلول‌های پلاکت در خون می‌شود. این روش PRP نتایج خوبی را به عنوان جایگزینی برای جراحی پارگی‌های لابروم شانه، نشان داده است. از آنجا که لابروم خونرسانی ضعیفی دارد، PRP یک راه حل مستقیم برای افزایش سلول‌های بهبود دهنده به ناحیه دچار پارگی لابروم است.

ورزش برای پارگی لابروم

از آنجایی که یک پارگی لابروم، ممکن است شانه شما را ناپایدار کند، تمریناتی برای افزایش قدرت و ثبات در اطراف شانه شما، بخش مهمی از درمان توانبخشی شما می‌باشد.

ورزش برای افزایش قدرت شانه، باید بر روی عضلات متمرکز باشد:

دامنه‌ای از حرکات شانه

دامنه‌ای از حرکات شانه

 

طیف وسیعی از تمرینات حرکات شانه‌ای برای بهبود انعطاف پذیری در مفصل و همچنین گسترش رباط‌ها طراحی شده‌اند. تمرینات از چرخش شانه تا وزنه زدن را شامل می‌شود.
برای انجام حرکات دایره‌ای شانه‌ای
• در کنار یک میز در ارتفاع کمر بایستید
• سپس، دست بازوی غیر مجروح خود را روی میز قرار دهید تا تعادل برقرار شود.
• روی کمر خم شده، تا زمانی که لگن شما در زاویه 45 درجه باشد.
• بازوی آسیب دیده خود را آویزان کرده، آن را با حرکتی در جهت عقربه‌های ساعت و دایره‌ای حرکت دهید، این حرکت را از مفصل شانه، بدون حرکت دست خود، انجام دهید.
• این حرکت را 10 بار تکرار کرده و سپس در جهت مخالف برای 10 دیگر انجام دهید.

تقویت شانه

تقویت شانه

تمرینات تقویتی شانه به شما کمک می‌کند عضلاتی را که شانه آسیب دیده شما را احاطه کرده‌اند، را تقویت کنید و فشار کمتری روی پارگی لابروم داشته باشید. برای انجام تمرینات تقویت شانه:

  • صاف بایستید و دو دست را در راستای بدن بگیرید.
  • شانه‌ها را بالا برده، و سپس آنها را به سمت گردن خود بیاورید.
  • بلند کردن شانه‌ها تا جایی ادامه یابد که شما احساس کشش کنید، اما خیلی زیاد نباشد که احساس درد کنید.
  • قبل از استراحت، در این موقعیت برای مدت پنج ثانیه بمانید و 10 بار آن را تکرار کنید، یا تا زمانی که خسته شوید.
تلفن نوبت دهی کلینیک