اختلال در نعوظ (ناتوانی جنسی)، میلیون ها مرد را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. خبر خوب این است که امروزه گزینه های درمان موثری در دسترس هستند که می توانند کمک کنند. بسیاری از موارد اختلال نعوظ، در اثر مسائل عروقی به وجود آمده اند. اکستراکورپورال شاک ویو تراپی (درمان شوک موجی خارجپیکری)، روشی نسبتاً جدید و نوآورانه برای درمان ناتوانی عروقی میباشد. دوره درمان معمول آن 6 جلسه در 6 هفته است و 50 تا 80 درصد بیماران پیشرفت در نعوظ خود را 30 روز بعد از اتمام دوره درمان، اعلام میکنند.
این درمان بدون درد است و بسیاری از بیماران پیشرفت قابل توجهی را در توانایی خود برای دستیابی به یک نعوظ، در طول چند هفته، گزارش داده اند.
ارزیابی تشخیصی کامل قبل از انجام درمان برای تعیین کردن پروتکل درمانی بهینه ضروری است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی درمان اختلال نعوظ با شاک ویو تراپی و یا برای رزرو نوبت در مرکز توانبخشی امید با شماره تلفن 02122780702 یا 02122780701 تماس حاصل فرمایید.
دلایل اصلی اختلال در نعوظ چیست؟
دلایل بسیاری هستند که موجب اختلال در نعوظ می شوند، از جمله:
- عصبی بودن: بیماریهایی که در اثر نشانه های روانی مانند عصب های آسیبدیده (ایجاد شده توسط تنباکو و الکل) و التهاب عصب (در نتیجه انجام عمل جراحی)، ایجاد می شوند. بیماران ممکن است با عوارض عصبی که سیگنال مسیرهای بین سیستم عصبی و اعضای بدن را مختل می کند، مواجه شوند. این مورد، منجر به عدم پاسخگویی به سیگنالهای فرستاده شده توسط بدن می شود.
- اختلال در سیستم گردش خون: این موضوع بیشتر به دلیل مسدود شدن جریان خون در آلت تناسلی یا جریان بسیار سریع درون رگ های منطقه آلت تناسلی به وجود می آید و باعث می شود تا بافت نعوظ به درستی عمل نکند.
- میزان هورمون های مردانه: مقدار هورمون های مردانه تستسترون به شدت اُفت میکند.
- عوارض جانبی داروها: داروهای قلبی- عروقی، آرام بخشها، ضدافسردگیها، آنتی هیستامین ها، داروهای خواب و استروئیدها ممکن است موجب ضعیف شدن ماهیچه ها شوند.
- افزایش سن: سن، یک دلیل عمومی برای اختلال در نعوظ است. هرچه سن مردها بالاتر می رود، بیضه ها ترشحات تناسلی را کاهش می دهند، بنابراین، این عمل موجب کاهش تمایل جنسی می شود.
- روانشناسی: این موضوع برای درمان، بسیار ناخوشایند و سخت است. زمانی که یک بیمار تصادفی را تجربه می کند و آسیبهای عاطفی برجا میگذارد، نیاز به رابطه جنسی را نیز کاهش داده و عملکرد فیزیولوژیکی او نیز کم خواهد شد. به تدریج، آنها توانایی خود را از دست خواهند داد و آن را به عنوان یک عقده خودکم بینی در خود خواهند دید. در نهایت، این به ناتوانی در آلت تناسلی منجر می شود.
علائم معمول اختلال در نعوظ چیست؟
اختلال در نعوظ، یک اختلال در عملکرد جنسی است که از طریق نعوظ ناقص یا کافی نبودن نعوظ برای انجام منظم رابطه جنسی، آشکار می شود. به طور دقیق تر، شما ممکن است از طریق علائم زیر به مشکل اختلال در نعوظ پی ببرید:
- در هنگام تحریک جنسی، آلت نعوظ پیدا میکند ولی سفت نیست.
- آلت تناسلی در زمان مناسب نعوظ پیدا نمیکند. به این معنا که ممکن است در هنگام تحریک جنسی نعوظ پیدا کند، ولی نمی تواند در هنگامی که بیمار در رابطه جنسی واقعی قرار دارد نعوظ پیدا کند.
- آلت تناسلی نعوظ دارد، ولی هنگامی که در واژن قرار می گیرد زیاد طول نمی کشد و به حالت اولیه نرم خود باز می گردد، موجب دلسردی هر دو شخص گشته و نمی تواند موجب ارگاسم شود.
- مردها تمایلشان را به سکس از دست می دهند.
- همچنین، کمبود سطح تستسترون ممکن است موجب ایجاد آرتروز، پوکی استخوان، کمبود انرژی، اضافه وزن و عضلات ضعیف شود.
شاک ویو تراپی چیست؟
از نظر بالینی، به عنوان شاک ویو تراپی برون بدنی با شدت کم شناخته می شود. این روش درمان غیرتهاجمی برای چند دهه و در موقعیت های مختلف مورد استفاده قرار میگرفته است. استفاده اصلی آن در شکستن سنگ کلیه از طریق فرکانسهای شدید فراصوتی بود، ولی این موضوع از آن زمان به عنوان یک درمان موثر برای درمان استخوانهای شکسته و آسیبدیده یا رباطهای متورم و تاندونها مورد استفاده قرار میگرفت. این روش درمانی، برای درمان زخم به دلیل توانایی آن در تسریع ترمیم بافت و تقویت رشد سلولی شناخته شده است.
در طی همین چند دهه گذشته، شاک ویو تراپی به عنوان درمانی ممکن برای اختلال در نعوظ پیشنهاد شده است. اعتقاد بر این است که پالس های شاک ویو تراپی میتواند منجر به پیشرفت در جریان خون و همچنین بازسازی بافت آلت تناسلی شود. هدف آن، تحریک درمان موثر برای بیمار تا رسیدن به نعوظ سفت و مناسب برای رابطه جنسی است.
شاک ویو تراپی و اختلال در نعوظ
در سال 2020، سازمان غذا و دارو هنوز اختراع شاک ویو تراپی را بخصوص، به عنوان درمان اختلال نعوظ تایید نکرده بود.
با اینحال، مطالعات نشان میدهند که ممکن است برای درمان علائم واسکوژنریک (رگ زایی تقلیدی)، اختلال نعوظ مفید باشد. این متداولتری نوع اختلال نعوظ است و به دلیل مشکلات و اختلالات رگهای خونی ایجاد میشود.
به دلیل اینکه نعوظ تکیه بسیاری بر جریان خون بافت های آلت تناسلی دارد، هر مشکلی که گردش خون یا سیستم قلبی و عروقی را شامل شود، می تواند بر توانایی رسیدن به نعوظ تأثیرگذار باشد.
شاک ویو تراپی برای کمک به قوی کردن یا ترمیم رگ های آسیب دیده در آلت تناسلی و همچنین شکستن پلاکهای ایجاد شده که ممکن است موجب کم کردن سرعت خون شوند یا از آن جلوگیری کنند، به وجود آمده است. با بیشتر کردن جریان خون آلت تناسلی، نعوظ ساده تر به دست می آید و ثابت میماند.
این همانند درمان دارویی مشهور برای اختلال نعوظ، مانند ویاگرا و سیالیس است. هر دو دارو، مهارکننده های PDE5 هستند که کار آنها بهتر کردن نعوظ از طریق افزایش گردش خون میباشد. در حقیقت، استفاده از شاک ویو تراپی در کنار این داروها، نشان داده است که در پیشرفت کلی آنها تاثیرگذار خواهد بود.
با وجود اینکه شاک ویو تراپی موجب بالا بردن تأثیر مهارکننده های PDE5 میشود، معمولاً به عنوان یک جایگزین برای این داروها پیشنهاد می شود.
شاک ویو تراپی چگونه انجام می شود؟
با اینکه تکنولوژی پشت شاک ویو تراپی پیچیده است، ولی فرآیند به خودی خود تقریباً ساده است.
یک پزشک دستگاهی شبیه یک چوبدستی بزرگ را در نزدیک و اطراف آلت تناسلی و نواحی لگنی قرار میدهد. تمام مراحل معمولاً 10 الی 20 دقیقه طول میکشد تا چوبدستی پالسهای آرام و منظم با فرکانس کم از خود متصاعد کند.
در بیشتر موارد نیازی به بیهوشی نیست؛ اگرچه بعضی پزشکان از ژل بی حس کننده که ممکن است موجب ایجاد حس گزگز خفیفی شود، استفاده می کنند.
جلسات شاک ویو تراپی برای اختلال نعوظ
شاک ویو تراپی معمولا برای رسیدن به نتیجه قابل توجه، چند جلسه در دوره چند هفته نیاز دارد. همچنین مشخص شده است که این فرآیند، تأثیرگذاری 60 درصد برای درمان اختلال نعوظ دارد. به نظر نمیرسد که آسیب عصبی، سرطان پروستات یا لگن، یا دلایل روانشناختی، بر روی عملکرد نعوظ تاثیرگذار باشد.
عوارض جانبی شاک ویو تراپی برای درمان اختلال نعوظ
اگرچه شاک ویو تراپی عموماً به دلیل غیرتهاجمی بودن به عنوان درمانی کم ریسک شناخته می شود، اما چند عارضه جانبی و محتمل را به همراه دارد:
- کبودی و تورم آلت تناسلی
- خون در ادرار
- تورم پوست آلت تناسلی
- درد در زمان نعوظ یا ارتباط جنسی
- بی حسی یا حس گزگز کردن
- بدتر شدن حالت منحنی آلت تناسلی
آیا تاثیر شاک ویو تراپی ماندگار خواهد بود؟
تأثیرات شاک ویو تراپی برای ناتوانی جنسی دائمی است و این مورد توسط چندین شواهد علمی انتشار یافته، نشان داده شده است. اگرچه برای برخی، اختلال در نعوظ، در اثر سبک زندگی آنها ایجاد شده است و برای اینکه شاک ویو تراپی تأثیری ماندگار داشته باشد، سبک زندگی این افراد نیز نیاز به تغییر دارد. بهبودهای ایجاد شده توسط شاک ویو تراپی ، در صورت حل نشدن مشکلات زیربنایی اختلال در طول زمان، میتوانند برگردند.
معمولا بیمار به شاک ویو تراپی عکس العملی مثبت نشان میدهند، ولی ممکن است برای اعمال بیشترین تاثیر، چند ماه زمان نیاز باشد. اگر بعد از 3- 4 ماه بیمار بهبود قابل توجهی نشان نداد، روش های درمانی دیگری برای وی درنظر گرفته خواهد شد.
راه های دیگر برای درمان اختلال نعوظ
شاک ویو تراپی میتواند راه حلی موثر برای مردانی که نمیتوانند برای اختلال نعوظ دارو مصرف کنند، باشد.
در حالی که ویاگرا (سیلدنافیل) و سیالیس (تادالافیل) برای اختلال نعوظ بسیار موثر هستند، اما می توانند خطرات سلامتی و موارد منع مصرف با خود به همراه داشته باشند. در صورتی که پزشک شما هیچ یک از این درمانها را توصیه نکند، راه هایی دیگر برای بهبود اختلال نعوظ شما به طور طبیعی وجود خواهد داشت.
اولین چیزی که باید به خاطر داشته باشید این است که نعوظ بر اثر جریان خون ممکن میشود: هر چیزی که برای سیستم قلبی و عروقی (مانند قلب شما، رگهای خونی و خون) خوب باشد، برای نعوظ نیز مفید است. برعکس، هرچیزی که برای سلامت سیستم قلبی و عروقی مضر است به طور بالقوه برای کیفیت نعوظ مضر خواهد بود.
با درنظر داشتن این قوانین، چند نکته وجود دارد که میتواند به کم کردن فراوانی و شدت اختلال نعوظ کمک کند. تعجبی ندارد که همه آنها چیزهایی هستند که شما باید در هر حال انجام دهید.
- رژیم غذایی متعادل داشته باشید.
- به طور منظم ورزش کنید.
- عادات بد مانند سیگار کشیدن و مصرف بیش از حد الکل را کنار بگذارید.
تمام این موارد، به کیفیت سیستم قلبی و عروقی و عملکرد متابولیک کمک میکند و کلید کلی طول عمر و پرهیز از فاکتورهای کلیدی ریسک برای اختلال نعوظ مانند بیماری قلبی، دیابت و چاقی مفرط میباشند.
چه کسی در ریسک بالا برای ابتلا به اختلال نعوظ است؟
هرچه پیرتر می شوید، احتمال ابتلای شما به اختلال نعوظ افزایش پیدا میکند. تقریباً نصف مردان، در حدود 65 سالگی و سه چهارم مردان در حدود 80 سالگی از اختلال نعوظ رنج میبرند. شما می توانید با کم کردن فاکتورهای ریسکی، شانس ابتلای خود را محدود کنید. لطفا برای جزئیات بیشتر درباره شرایط خود، با پزشک مشورت کنید.
زمان مراجعه به پزشک
در صورتی که هرکدام از مشکلات زیر برای شما ایجاد شد، فوراً به پزشک مراجعه نمایید:
- در رابطه با اختلال نعوظ خود نگران هستید، یا مشکلات جنسی دیگری مانند اختلالات انزال، زودانزالی، یا دیرانزالی دارید.
- دیابت، بیماری قلبی یا دیگر شرایط سلامتی که در ارتباط با اختلال نعوظ هستند را دارید.
- نشانه های دیگری علاوه بر اختلال نعوظ دارید.
علاوه بر علائمی که در بالا گفته شد، ممکن است دچار دیگر بیماری ها شوید؛ فوراً برای بررسی سلامتی خود به پزشک مراجعه کنید.