درد شانه: علت و درمان

درد شانه راست

درد شانه می‌تواند به دلایل متعددی ایجاد شود. در بعضی موارد، استفاده بیش از حد می‌تواند باعث درد شانه شود که با استراحت تسکین می‌یابد. اما در موارد دیگر، درد شانه به شدت بیشتری است و بیمار به کمک‌های تخصصی پزشکی نیاز دارد.

همه ما می‌دانیم درد شانه چپ، یکی از نشانه‌های حمله‌ی قلبی است. اما علل گوناگونی برای درد شانه متصور است. اما حقیقت این است که سایر بیماری‌ها به درد زیر شانه مرتبط هستند. علاوه‌بر بیماری‌های جدی، برخی از بیماری‌های کم اهمیت دیگر نیز باعث درد شانه می‌شوند که نیاز به درمان دارند. متخصصین ما در کلینیک امید بهترین و مناسب ترین درمان را برای درد شما پیشنهاد می‌کنند. برای رزرونوبت با شماره‌ 02122780702 یا 02122780701 تماس حاصل فرمایید.

درد در شانه راست

علل درد شانه

علل درد شانه عبارتند از:

شانه یخ‌زده

شانه یخ‌زده، التهاب غیرعفونی و چسبندگی کپسول مفصلی شانه است. علائم شانه یخ‌زده در ابتدای بیماری به آهستگی بروز می‌کنند، اما به تدریج شدیدتر و بدتر می‌شوند. این بیماری شامل سه مرحله است:

  • در مرحله 1: درد شانه شروع می‌شود و با حرکت دادن شانه درد آن بدتر می‌شود.
  • در مرحله 2: شانه دچار خشکی می‌شود و از دامنه حرکات شانه کاسته می‌شود.
  • در مرحله ۳: شانه بهبود می‌یابد و بیمار قادر به انجام برخی حرکات خاص است.

تاندونیت کلسیفیک

تاندونیت کلسیفیک در تاندون‌ها با تشکیل کلسیم در عضله روتاتورکاف شروع می‌شود که می‌تواند باعث ایجاد فشار و درد شدید در شانه‌ها شود. هنگامی که بیمار روی شانه خود تکیه می‌دهد یا دستش را بالای سرش می‌برد درد شانه او بدتر می‌شود. خشکی و ضعف عضلات با این درد مرتبط هستند.

پارگی عضلات روتاتورکاف

چهار گروه از عضلات، شانه را به بازو متصل می‌کنند. آسیب دیدن این ناحیه منجر به درد، به‌ویژه هنگام بالا بردن دست روی سر می‌شود. درد در قسمت جلو و طرفین شانه قرار دارد و در طول شب بدتر می‌شود.

آرتروز شانه

خطر ابتلا به آرتروز شانه با افزایش سن بیشتر می‌شود. با این حال آسیب یا ضربه به قسمت شانه می‌تواند جوانان را گرفتار کند. یکی از علائم شایع آرتروز شانه، درد هنگام حرکت دادن شانه است.

سایر علل درد شانه

علت درد پشت سمت راست

علاوه بر مواردی که قسمت فوق ذکر کردیم، عوامل دیگری نیز در ایجاد درد شانه نقش دارند که عبارتند از:

  • سرطان: درد دائمی و ثابت شانه می‌تواند نشان‌دهنده سرطان ریه باشد.

نکته: سایر بدخیمی‌های استخوانی بازو، کیست استخوان در بازو و متاستاز استخوانی را هم باید در نظر داشت.

  • اسپاسم عضلانی: می‌تواند منجر به درد شانه شود و کتف را درگیر کند.
  • انجام فعالیت‌های ورزشی: فعالیت ورزشی شدید می‌تواند منجر به کشیدگی و دررفتگی شانه شوند، کشیدگی با درد شدید شانه همراه است.

چه‌موقع به پزشک مراجعه کنیم

درمان درد گردن و دست راست

درد شانه بسیار شایع است. اما هرگز نباید آن را نادیده گرفت زیرا به درمان و مراقبت پزشکی نیاز دارد. در موارد زیر به پزشک مراجعه کنید:

  • در صورتی که درد شدید است.
  • در صورتی که شانه قرمز، ملتهب، و حساس شده است.
  • در صورتی که بیمار نمی‌تواند حرکت کند، در این حالت باید فورا بیمار را به بیمارستان منتقل کرد.

تشخیص درد شانه

درد کتف راست

روش‌های مختلفی برای تشخیص علت درد شانه وجود دارد که عبارتند از:

  • الکترومیوگرافی: الکترومیوگرافی (EMG) و مطالعه سرعت هدایت عصبی (NCV) – به تشخیص علت درد شانه و گردن، درد بازو، بی‌حسی، و گزگز کمک می‌کنند.
  • اشعه ایکس: می‌تواند در تشخیص درد شانه و گردن مفید باشد. اشعه ایکس می‌تواند مواردی نظیر آرتروز مفاصل، آسیب‌های تخریبی، دررفتگی شانه، شکستگی، تنگی مجرا، و مواردی از این قبیل را نشان دهد.
  • ام‌آر‌آی: یک روش غیرتهاجمی است که می‌تواند جزئیاتی را در خصوص بافت نرم شامل: تاندون‌ها ، لیگامان‌ها و هر آنچه به آن مربوط است را نشان دهد.
  • سی‌تی‌اسکن: گاهی از این روش به جای ام‌آر‌آی استفاده می‌شود.

درمان درد شانه

درمان‌های مختلفی برای تسکین درد شانه وجود دارد که عبارتند از:

درست نشستن

قرار گرفتن شانه، گردن و کمر در زاویه نادرست به مدت طولانی، فشار زیادی را بر بدن وارد می‌کند. صاف نشستن، صاف ایستادن و جابه‌جا کردن بدن پشت میز کار از روش‌های مفید و کارآمد برای کاهش فشار بر عضلات بدن است.

مسکن‌ها

مسکن ها برای درمان درد شانه راست

اختلالات شانه مانند تورم کیسه‌های مفصلی جزء اختلالات غیرالتهابی هستند که می‌توان با مصرف مسکن آنها را درمان کرد. مصرف داروهای مسکن مانند ایبوبروفن، ناپروکسن، استامینوفن برای کنترل درد شانه بسیار مفید هستند.

اوزون‌تراپی

اوزون‌تراپی برای درمان انواع دردهای عضلانی استخوانی و درد مفاصل مانند درد شانه، آسیب‌های عضلات روتاتورکاف و آرتریت مفید است. احتمال بهبودی درد شانه با تزریقِ بجای اوزون حدود 60 الی 70 درصد است.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی در شانه راست

اگر درد شانه دائمی باشد و باعث اختلال در انجام فعالیت‌های روزانه شود، پزشک انجام فیزیوتراپی را تجویز خواهد کرد. فیزیوتراپی به کنترل درد و بهبود قدرت و انعطاف‌پذیری شانه کمک می‌کند.

تزریق پی‌آرپی

تزریق پی‌آرپی برای درمان درد شانه راست

تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (پی‌آرپی) به بازسازی رباط‌ها و تاندون‌های شانه کمک می‌کند، زمان توان‌بخشی را کوتاه می‌کند، و نیاز بیمار به انجام عمل جراحی را کاهش دهد. در این روش از سلول‌های خونی استفاده می‌شود و با استفاده از آخرین فناوری‌ها و تکیه بر توانایی طبیعی بدن، به تسکین درد و درمان بیماری پرداخته می‌شود.

تمرینات شانه

انجام تمرینات شانه برای تسکین درد شانه مفید است. تمرینات استقامتی روشی برای ارتقاء توان، قدرت، انعطاف‌پذیری و مجموعه‌ای از حرکات عضلات است. بیمار می‌تواند از تراباند برای انجام تمرینات شانه استفاده کند.

برای انجام تمرینات زیر، 10 ثانیه در آن حالت بمانید و در طول روز 2 تا 3 به انجام آنها بپردازید:

کشش بازو در امتداد قفسه سینه

کشش بازو در امتداد قفسه سینه برای درمان درد شانه راست

دست راست خود را به سمت بالا و نزدیک مچ قرار دهید، دست چپ خود را به پشت آرنج خود نزدیک کنید، بازوی راست را به سمت چپ و در امتداد قفسه سینه بکشید، اگر در شانه خود درد را احساس کردید، تا زمانی که درد فروکش می‌کند بازوی خود را پایین بیاورید. همین حرکت را برای دست مقابل نیز انجام دهید.

 رها کردن گردن

بنشینید سپس به آرامی شانه خود را به سمت قفسه سینه نزدیک کنید و تا زمانی که احساس می‌کنید پشت گردن شما کشیده می‌شود به این کار ادامه دهید. سعی کنید سر خود را به سمت چپ خم کنید تا شانه راست کشیده شود یا سر را به سمت راست خم کنید تا شانه چپ کشیده شود. هر یک از این تمرینات را به مدت یک دقیقه انجام دهید و برای تمرکز بیشتر، نفس عمیق بکشید.

کشش قفسه سینه

کشش قفسه سینه برای درمان درد شانه راست

طناب ورزشی، یک تکه پارچه، کش یا هر وسیله دیگری را پشت خود قرار دهید و با هر دو دست آن را بگیرید. در این حین سعی کنید شانه‌های خود را به سمت یکدیگر بکشیده و به آرامی شانه خود را روبه‌روی سقف قرار دهید. به مدت ۱۰ تا ۱۵ ثانیه نفس عمیق بکشید سپس استراحت کنید.

چرخش در حالت نشسته

چرخش در حالت نشسته برای درمان درد شانه راست

لطفاً روی صندلی بنشینید و سعی کنید بدنتان را به طور کامل صاف کنید. سپس بالاتنه خود را به سمت راست بچرخانید و دست چپ خود را روی پهلوی راست قرار دهید. در حالی که به سمت راست نگاه می‌کنید، شانه‌های خود را آرامش دهید و به آرامی ران سمت راست را به سمت بالا بکشید. در این حالت، به مدت ۱۰ تا ۱۵ ثانیه بمانید، سپس به وضعیت اولیه برگردید. این تمرین را همچنین برای طرف مقابل خود نیز انجام دهید.

برای معاینه و تعیین علت درد و تجویز درمان، جهت دریافت نوبت با شماره 02122780702 تماس بگیرید.

و برای دریافت مشاوره تلفنی روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10 تا 20 با شماره 09128444990 تماس بگیرید.

مقالات مرتبط

تلفن نوبت دهی کلینیک