درمان آرتروز و ساییدگی مفصل شانه بدون جراحی

درمان آرتروز و ساییدگی مفصل شانه

 

شانه از دو مفصل ساخته می‌شود که هر دو این مفاصل می‌توانند باعث ایجاد و پیشرفت آرتروز شوند. مفصل آکرومیوکلاویکولار ترقوه و سرشانه را متصل می‌کند. مفصل گلنوهومرال بخشی از کمربند شانه‌ای است که بازو را به تیغه شانه متصل می‌کند و طیف وسیعی از حرکت شانه را فراهم می‌کند. آرتروز شانه هنگامی رخ می‌دهد که غضروف فرسوده می‌شود. غضروفی ساختمان قابل ارتجاعی است که عمدتاً در انتهاهای استخوان ها، جایی که مفاصل قرار دارند وجود داشته و وظیفه آن تسهیل حرکت مفصل است.

درمان آرتروز و ساییدگی مفصل شانه

یکی از شایع‌ترین مشکلات شانه درد ناشی از آرتروز شانه است. آرتروز شانه به‌اندازه آرتروز لگن و زانو شایع نیست اما مشکلی نسبتاً شایع است که به‌طور معمول بر بیماران بالای 50 سال تأثیر می‌گذارد. درد دائمی و ایجاد اختلال در عملکرد شانه از علائم تشخیص آرتروز شانه است. پزشکان ما در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی امید باتجربه‌ی زیاد و تخصص بالینی می‌توانند در تشخیص و درمان مشکلات آرتروز شانه به شما کمک کنند. پزشکان تأکید زیادی بر شناسایی علت درد و ارائه طرح درمان فردی برای هر بیمار دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر یا رزرو وقت با شماره‌ 02122780702 یا 02122780701 تماس حاصل فرمایید.

انواع آرتروز شانه


علائم آرتروز شانه

آرتروز به معنای التهاب مفصل است و دو نوع آرتروز وجود دارد که عمدتاً روی شانه تأثیر می‌گذارند:

استئوآرتروز

استئوآرتروز یکی از دو نوع آرتروز است که بر شانه تأثیر می‌گذارد. استئوآرتروز که بیماری مفصلی دژنراتیو نیز نامیده می‌شود شایع‌ترین نوع آرتروز است و بیش از 25 میلیون نفر را تحت تأثیر قرار می‌دهد. استئوآرتروز که در شانه‌ها شایع است همچنین می‌تواند روی زانوها، لگن‌ها و دست‌ها تأثیر بگذارد. اگرچه استئوآرتروز بر مردم همه نژادها و فرهنگ‌ها تأثیر می‌گذارد اما زنان را نسبت به مردان بیشتر در معرض خطر قرار می‌دهد. طبیعت دژنراتیو آن باعث می‌شود که در بزرگ‌سالان بالای 50 سال رایج‌تر است. آرتروز پست تروماتیک زیرمجموعه‌ای از استئوآرتروز است که در کسانی که آسیب‌هایی مانند شکستگی را تجربه کرده‌اند دیده می‌شود.

آرتریت روماتوئید شانه

آرتریت روماتوئید شانه یکی از دو نوع ساییدگی مفصل شانه است که بر شانه تأثیر می‌گذارد. این آرتریت نوعی از آرتروز التهابی و بیماری‌های خود ایمنی است. سیستم ایمنی بدن قرار است از سلامت ما محافظت کند اما در مورد بیماری خود ایمنی، بدن به بافتهای خود، به‌خصوص سینوویوم غشایی که مفصل را می‌پوشاند و نرم می‌کند، حمله می‌کند. هنگامی‌که سینوویوم ضعیف می‌شود می‌تواند به استخوان‌ها و غضروف آسیب بزند. تأثیرات درازمدت درد آرتروز روماتوئید شانه ممکن است شامل تغییر شکل و ناتوانی مفصل باشد. این بیماری حتی می‌تواند بر اندام و دستگاه‌های داخلی تأثیر بگذارد. آرتریت روماتوئید بیماری مزمن است به این معنی که نمی‌تواند درمان شود و می‌تواند چند مفصل بدن را تحت تأثیر قرار دهد. درواقع آرتریت روماتوئید بیماری متقارن است، به این معنی که اگر مفصلی در یک‌طرف بدن آسیب ببیند مفصل مربوطه در طرف مخالف بدن نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد.
آرتروز روماتوئید شانه برخلاف استئوآرتروز شانه‌ای که بر روی افراد مسن‌تر تأثیر می‌گذارد، می‌تواند بر افراد در هر سن و سال تأثیر بگذارد. بیشتر افراد مبتلابه بیماری 30 تا 60 سال دارند اما کودکان می‌توانند به زیرمجموعه‌ای از بیماری به نام آرتروز نوجوانان مبتلا شوند.

علل


تا به امروز هیچ دلیل خاصی برای آرتروز شانه شناخته‌نشده است اما پزشکان معتقدند که عوامل زیادی به بروز این بیماری کمک می‌کنند.

  • استفاده بیش‌ازحد: اگر شغل شما نیاز به حرکت مکرر شانه دارد باعث افزایش فشار بر روی مفاصل می‌شود و خطر ابتلا به استئوآرتروز شانه افزایش می‌یابد.
  • ژنتیک: سابقه خانوادگی نیز می‌تواند نقش داشته باشد.
  • سن: با افزایش سن سایش و پارگی مفاصل بیشتر می‌شود.
  • وزن: اضافه‌وزن و به‌ویژه چاقی فشار را روی مفاصل بدن اضافه می‌کند.
  • جراحت: آسیب به مفصل خطر را افزایش می‌دهد.
  • هورمون‌های زنانه
  • مصرف دخانیات ممکن است نقش داشته باشد.
  • وجود باکتری یا ویروس

علائم ساییدگی مفصل شانه


درحالی‌که هر فرد اثر آرتروز شانه را به‌صورت متفاوت تجربه می‌کند، برخی از نشانه‌های شایع وجود دارد. همچنین لازم به ذکر است که علائم آرتروز شانه می‌تواند روزانه تغییر کند و لزوماً به‌طور پیوسته یا قابل پیش‌بینی نیست. علائم معمولاً عبارتند از:

  • درد مفصل به‌خصوص در شب یا صبح
  • درد در بالا یا جلو شانه متمرکز است
  • کم شدن حرکت به دلیل خشکی شانه
  • دشواری در انجام فعالیت‌های روزانه
  • محدودیت دامنه حرکت مفصل
  • صدا دادن مفصل هنگام حرکت
  • مفصل با انجام فعالیت بدتر می‌شود.
  • اختلال خواب
  • تورم و التهاب در اطراف مفاصل آسیب‌دیده
  • خستگی، تب پایین و از دست دادن اشتها
  • توده یا گره زیرپوست
  • حساسیت به درد

تشخیص


آرتروز شانه به روش‌های زیر تشخیص داده می‌شود:

  • بررسی سابقه پزشکی
  • انجام معاینه فیزیکی
  • بررسی عکس‌برداری از منطقه آسیب‌دیده که ممکن است شامل این موارد باشد:
    o اشعه ایکس
    o سی‌تی‌اسکن
    o ام آر آی

درمان آرتروز شانه


درمان آرتریت شانه به شرح زیر است:

گرم کردن

درمان آرتروز شانه با گرم کردن
گرم کردن کمک می‌کند تا بافت‌ها برای کشش آماده شوند و باید قبل از تمرینات انجام شود. روش ترجیحی گرم کردن کل بدن، گرمایش عمیق در حمام یا حمام گرم برای 10 تا 15 دقیقه است.

شانه بند

درمان آرتروز شانه با شانه بند

شانه بندهای طبی ممکن است در برخی موارد آرتریت مفید باشد. بریس ها به نحوی طراحی‌شده‌اند که فشار و بار از ناحیه مفصل جایی که غضروف‌ها از بین رفته‌اند برداشته شود و به ناحیه‌ای که هنوز مفصل باقی‌مانده است انتقال یابد.

داروهای مسکن

درمان آرتروز شانه با داروهای مسکن

داروهای مسکن، داروهای مسکن موضعی، کورتیکواستروئیدها و تزریقات استروئیدی جهت کاهش التهاب و داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی می‌توانند در کاهش درد و تورم کمک کنند.

اوزن درمانی

درمان آرتروز شانه با اوزن درمانی

تحقیقات نشان داده است که تزریق اوزون در مراحل اولیه آرتریت روماتویید، زمانی که جراحی توصیه نمی‌شود، مفید است. تزریق اوزون نسبت به تزریق آستروئید منافع طولانی‌تر و اثرات جانبی کمتری دارد.

لیزر درمانی

درمان آرتروز شانه با لیزر درمانی
لیزر درمانی راه‌ حل ایمن، مؤثر، غیرتهاجمی و بدون درد برای درمان شانه درد است. بیماران به‌طور فوق‌العاده به درمان‌ها پاسخ می‌دهند و معمولاً تنها پس از چند درمان متوجه کاهش شدید درد می‌شوند.

شاک ویو تراپی

شاک ویو تراپی اثرات مستقیم و غیرمستقیم بر روی ساختارهای مختلف (سلول و بافت‌ها) در سراسر بدن دارد. شاک ویو درمان سرپایی است و نیازی به زمان زیادی ندارد و هر جلسه فقط چند دقیقه طول می‌کشد. با توجه به شواهد پزشکی آرتریت شانه تأثیر زیادی در کاهش درد دارد.

طب سوزنی

درمان آرتروز شانه با طب سوزنی

طب سوزنی به‌منظور درمان آرتروز در سراسر بدن و نه فقط به‌طور مستقیم در نواحی آسیب‌دیده قرار می‌گیرد. در طول درمان سوزن‌های کوچک در کنار پاها، بازوها، شانه‌ها و حتی انگشتان پا قرار می‌گیرند.

تزریق پی آرپی

درمان آرتروز شانه با تزریق پی آرپی

درمان پی آرپی با جدا کردن پلاکت از خون با استفاده از چرخش یا سانتریفیوژ آغاز می‌شود که شامل پیشرفته‌ترین تکنیک‌های جداسازی پلاکت‌ها است. سپس پی آر پی به یک سرنگ برای تزریق هدایت می‌شود. پزشکان ثابت کرده‌اند که این درمان بر روی آرتروز شانه تأثیر می‌گذارد.

ورزش

تحرک مفاصل باعث روانی و انعطاف‌پذیری مفاصل می‌شود و همچنین عضلات اطراف مفصل آسیب‌دیده را می‌سازد. هنگامی‌که فرد آرتروز شانه دارد بهبود وضعیت کلی بدن به او امکان می‌دهد شانه‌ها را به‌راحتی در همه جهات حرکت دهد. تمرینات باعث تقویت عضلات می‌شود، به شما این امکان را می‌دهد که در هنگام انجام فعالیت‌های روزمره، وضعیت بدنی خوبی داشته باشید.

تقویت عضلات

در وضعیت مناسب بدنی بایستید. شانه‌ها را شل کنید و آرنج‌ها خم می‌شود. طناب ورزشی را بگیرید و آرنج‌هایتان را به عقب بکشید و هر دو تیغه شانه را فشرده کنید. 5 ثانیه نگه‌دارید و استراحت کنید. روزانه 1 بار و هر بار 3 ست با 10 تکرار انجام دهید.

با وضعیت بدنی مناسب بایستید. شانه‌ها را شل نگه دارید و شانه‌ها را صاف در طرفین بدن قرار دهید. طناب تمرین را بگیرید و بازوهای خود را به عقب بکشید. سرشانه‌های خود را باهم منقبض کنید. 5ثانیه نگه دارید و استراحت کنید. روزانه یک بار 3 ست تمرین را 10 بار تکرار کنید.

تلفن نوبت دهی کلینیک